Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A JÓTÉKONYSÁGI KIÁLLÍTÁS után.

 

 

                                                    Egy kiállítás után.

 
Véget ért az Új-Hatvani Jótékonysági Vasútmodell Kiállítás. Melynek Ki gondolója és szervezője voltam. A feladattól nem tagadom nagyon féltem mivel hasonló elgondolásból és ilyen különleges helyen nem hallottam, hogy vasútmodell kiállítást rendezett volna bárki is. Végül meg kell állapítanom, minden szépen sikerült köszönet a kiállító modellezőknek, a helyet biztosító
Új-Hatvani Szent István plébánia plébánosának Szekeres Mihály Atyának és mind azoknak, akik segítő kezet nyújtottak, otthonos, barátságos körülményeket varázsoltak számunkra.
   A kiállítás már azért is sikeresnek mondható mert tudomásom szerint nem csak a hitüket gyakorló
Kiállítók vettek részt ezen a kiállításon. (Elnézést kérek, ha ez másképpen van a valóságban .)
   A kiállítást nem csak a hely szellemisége tette különlegesé, ha nem az is hogy a kiállítás nem egy megszokott nagy teremben volt megrendezve, ha nem külön kis termekben így az egy mással történő érintkezés csak látogató mentes időben volt lehetséges.
 A négy nap alatt  550 fő /gyermek-és felnőtt / látogatta vagyis ezek belépő jeggyel nézték meg a kiállítást a becsült látogatók száma kb. 600 fő volt.
 A bruttó bevétel közel 200 000FT.volt . Az át adott összeg 175 180Ft.volt.  
     Végezetül ez az összeg mely a kiállítás alkalmából befolyt és átadásra került „csepp a tengerben” ahhoz az összeghez képest, ami a templom felújjításáhozz szükséges.
 Viszont a tenni akarás, a segítőkész szándék szerintem óriási tett volt. Ha majd az emberek gondolkodása egyszer meg változik, akkor az ilyen rendezvények is nagyobb figyelmet kapnak.
 Beigazolódott most is hogy az oktatási intézmények hozzá állásán nagyon sok múlik.
 Például a 2sz.Általános Iskola részvétele példás volt, 12 osztály nézte meg a kiállítást. Ugyan akkor a közvetlen közelben lévő iskolák és óvodák /100-400 m/ már nem tartották fontosnak sem acélt sem azt, hogy a gyermekek esetleg értékelték volna, az apró csodákat amint mozognak, futnak a vasúti pályákon. És ez sajnos elmondható már, mint az érdektelenség az előző évek hagyományos kiállításairól is. Közel 10 éves tapasztalatomra hagyatkozom mindig a 2sz. Baross Gábor Általános Iskola volt az az intézmény, aki minden kiállítást meg látogatott igaz nem ilyen nagy létszámban. Meg kell még említenem a Kerekharaszti Óvodát, akik rendszeres látogatói a hatvani
Vasútmodell kiállításnak, pedig ők nem épen a szomszédban laknak. 
   Zárszóként le kell jegyeznem öröm volt a kiállítást végig dolgozni ismét új érdeklődőket felfedezni
Látni a csodálkozó szemeket, hallgatni a gyermekek felszabadult sikolyát egy- egy számukra élményt nyújtó szituáció alkalmával, feltett kérdésekre válaszolni együtt élni a kiállítással.

                                                 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Jótékonyságú Kiállítás Hatvanban 2011.05.29

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.